fbpx

Sectionaal poorten

Geen verlies van nuttige ruimte.

Eén van de voordelen van de sectionale poort die u van meet af aan kan ervaren, is ongetwijfeld de extra ruimte die u krijgt. Of correcter, het plaatsverlies dat u vermijdt. Sectionale poorten houden in de garage alle muren vrij. Het hele systeem zit tegen het plafond aan gemonteerd en neemt, zonder motor, in de hoogte amper 12 cm ruimte in. Doordat de poort in secties is opgedeeld, is het kantelbare vlak nooit groter dan één sectie en is het plaatsverlies in de garage dus te verwaarlozen. Maar ook buiten heeft men geen uitzwenkende delen die verhinderen dat er plaats wordt ingenomen op het voetpad of de oprit.


Comfortabel in gebruik.

Sectionale poorten zijn handig te bedienen. Bij het manuele openen en sluiten van de poort beweegt u moeiteloos het hele gewicht van de poort. En kiest u voor een motorgestuurde uitvoering dan volstaat een druk op de knop. Maar uw comfort gaat verder dan dat. L-door sectionale poorten sluiten perfect. Rubberen afsluitstrips rondom de garagepoort en tussen elk paneel zorgen voor een volmaakt winddichte poort die zowel warmte- als geluidsisolerend is. Op vlak van onderhoud heeft u al helemaal geen omkijken naar uw sectionale poort en de gelakte uitvoeringen houdt u moeiteloos schoon met wat water en een zacht detergent.

Minder omslachtige herstellingen.

Natuurlijk kan er al eens een ongelukje gebeuren en raakt uw poort beschadigd. Met een sectionale poort hoeft u dan niet de hele poort te vervangen maar enkel het beschadigde paneel. Zo bespaart u flink wat kosten op materiaal en werkuren.

In harmonie met uw woning en uw wensen.

Sectionale poorten kan u toepassen in elk type woning. Hoevestijl, klassiek of ultramodern, het kan allemaal. De panelen bestaan in verschillende modellen en uitvoeringen en kunnen afgewerkt worden in lakwerk of hout. L-door poorten zijn heel precies en worden vakkundig geplaatst waardoor u bij bepaalde uitvoeringen amper de secties kan onderscheiden.

Automatisering. Het summum van comfort.

Uw sectionale poort kan uitgevoerd worden met een motorische besturing die u op verschillende manieren kan bedienen. Zo kan u kiezen uit een bediening met een sleutel, een codeklavier, of een vingerscanbediening. De afstandsbediening biedt uiteraard het meeste gebruikscomfort. U hoeft dan niet uit uw wagen om de poort te openen en u rijdt vlot in één beweging uw garage in. Welke bediening u ook kiest, de L-door motoren zijn steeds perfect afgestemd op de grootte van uw garagepoort en garanderen u een betrouwbare, veilige en comfortabele bediening.


Paneelvarianten

Beresterk en vederlicht.

De sectionale poorten van L-door zijn vervaardigd van 42 mm dikke panelen uit staal, aluminium of hout. Het zijn stuk voor stuk sterke poorten die toch licht en vlot hanteerbaar zijn. Het geheim zit hem in een dubbele staalplaat die wordt opgevuld met een isolerend, cfk-vrij polyurethaanschuim. De dikte van de plaat tot 0,7 mm zorgt voor extra stijfheid en dus een vlakker eindresultaat.

Sterk en isolerend.

Aan de binnenkant van de plaat zijn verstevigingsplaatjes aangebracht waardoor de scharnieren beter kunnen bevestigd worden. Elk paneel is thermisch onderbroken. Tussen elk paneel zit een rubberen strip. De poort sluit zowel boven, onder als aan de zijkanten af met een rubberen afdichting, wat resulteert in een prima warmte en geluids-isolerende garagepoort. Alle L-door poorten worden op maat gemaakt en kunnen tot maar liefst 8 meter breed zijn.


Elke poort wordt samengesteld met 4 tot 5 panelen. De panelen bestaan in verschillende hoogtes. Zo kunnen we altijd de meest esthetische garagepoort samenstellen.

Maar de panelen zijn tevens verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Vlak, stucco (korrelstructuur), houtnerfimitatie of eikimitatie. Al dan niet gelijnd, onderverdeeld in smallere stroken. Of misschien kiest u liever voor een cassettenmotief. Dat kan in staal of hout. Maar u kunt evengoed kiezen voor hout waarbij de delen verticaal of horizontaal gemonteerd worden. En wanneer u opteert om de gevel van uw woning dezelfde bekleding mee te geven als uw houten poort, dan laten we de houtnerven mooi doorlopen. Wie het heel modern ziet, kiest de microgelijnde panelen in alulook.

In harmonie met uw woning en uw wensen

Sectionale poorten kan u toepassen in elk type woning. Hoevestijl, klassiek of ultramodern, het kan allemaal. De panelen bestaan in verschillende modellen en uitvoeringen en kunnen afgewerkt worden in lakwerk of hout. L-door poorten zijn heel precies en worden vakkundig geplaatst waardoor u bij bepaalde uitvoeringen amper de secties kan onderscheiden.


Kleuren

U steekt uw sectionele poort in het kleurtje dat u wil. En u kunt daarbij kiezen voor een matte of gesatineerde uitvoering of een structuurverf. L-door werkt enkel met hoogwaardige producten van de meest gerenommeerde verffabrikanten en werkt alles af in de eigen spuitcabines. We beschikken over de precieze kleurformules van de meest gekende raamfabrikanten. Maar we kunnen elke kleur scannen en precies aanmaken.

Wij maken dus altijd precies de kleur die u wilt waardoor er nagenoeg geen verschil is waar te nemen met de kleur van uw raamprofielen. Bovendien bieden we 5 jaar garantie op de kwaliteit van het lakwerk.

Personaliseer uw garagepoort

L-door staat voor maatwerk. We willen dat uw sectionale garagepoort helemaal aan uw wensen voldoet. Daarom heeft u de keuze uit heel wat types panelen en maken we uw garagepoort volgens de afmetingen die u wilt, in eender welke kleuren die u wilt, maar ook in de uitvoering die u wilt. Want een sectionale poort hoeft niet noodzakelijk vervaardigd te worden uit stalen panelen. U kunt ze ook in hout verkrijgen of samengesteld uit aluminium kaders met een inleg van een vast paneel of glas. Verder bestaan er nog heel wat toebehoren om uw poort helemaal aan uw behoeften te laten voldoen. Zo zijn er ook raampjes te verkrijgen in tal van vormen en uitvoeringen.


Ingebouwde kijkvensters

Door in uw sectionele poort kijkvensters te plaatsen, creëert u niet enkel lichtinval maar bepaalt u ook het ontwerp van uw poort. Misschien kiest u voor één enkel raampje of zet u er enkele op een rij in één paneel. De raampjes kunnen rechthoekig (met rechte of afgeronde hoeken) of rond zijn. Het venster in weerbestendig acrylaat wordt gemonteerd in een zwarte kunststof afdichting.

Ramen met aluminium kader

Misschien heeft u het meer voor een raam met een driehoekige vorm of met een boog. We maken deze aluminium ramen helemaal op de afmetingen die u wilt (binnen de technische mogelijkheden) en spuiten die in dezelfde kleur als uw garagepoort. Het venster kan u verkrijgen in acrylaat of gelaagd glas. Al dan niet transparant. Of had u toch liever een rond raampje in inox?

Beglazingen

Zowel de acrylaat als glazen uitvoeringen van de vensters zijn te verkrijgen in verschillende uitvoeringen. Met doorkijk of niet en zelfs in verschillende kleuren.

Overweegt u de plaatsing van sectionaal poorten?

Stel hier je vraag of vraag een vrijblijvende offerte aan.

  Bezig met verzenden...

Alu Design BVBA | Jos Verlindenstraat 75 | 3910 Pelt | België | BE 0883.629.913

Tel. +32(0)11 63 58 00 | Fax: +32(0)11 63 74 00 | GSM(Ivo): +32(0)477 21 95 60 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingsuren: van maandag tot en met vrijdag : 13.00u tot 18.00u (in de voormiddag op afspraak) | zaterdag op afspraak.